VIDENSKABEN BAG

Hvorfor urter frem for tilsætningsstoffer?

Hos Sandvig Pharma går vi op i hver enkelt detalje. Intet er tilfældigt, alt har en betydning, men særligt én ting har vores opmærksomhed. Når du indtager vores kosttilskud, så kan du være sikker på, at vi har optimeret indholdet i vores kapsler med ingredienser, som er aktive for kroppen! 

Derfor vil tilsætningsstoffer i vid udstrækning være erstattet af tørrede urter, bær eller rødder, så kapslerne er fyldt helt op med gavnlige stoffer. Stoffer, som understøtter hinanden og optimerer udbyttet for dig.

Hvorfor kapsler?

Vi indkapsler vores ingredienser i en vegansk kapsel. Dette gør vi for at sikre os at kunne undgå overflødige tilsætningsstoffer i vores kosttilskud.

Hvad er HPMC?

Når du læser ingredienslisterne til vores kosttilskud, så vil du støde på hydroxypropylmethylcellulose - kaldet HPMC i daglig tale. HPMC er vegansk cellulose, dvs. det er fremstillet af planter, og det bruges som kapselmateriale.

HPMC bruges mange steder i fødevareindustrien, det er ganske harmløst, men sikrer, at kapslerne nedbrydes langsomt i kroppen, så du kan optage indholdet. 

EFSA, som er den europæiske fødevareautoritet, har godkendt flere anprisninger på HPMC på grund af stoffets positive virkning på kroppen. For eksempel bidrager indtagelse af hydroxypropylmethylcellulose i forbindelse med et måltid til at begrænse stigningen i blodsukkerniveauet efter et måltid. Men det kræver, at du indtager fire gram HPMC som en del af måltidet.

EFSA har også fastslået, at HPMC bidrager til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet. Men det kræver, at du indtager fem gram HPMC om dagen.

Til sammenligning så vejer den veganske HPMC-kapsel 0,118 gram.